Viime kerran kirjoituksista on niin kauan aikaa, että kuva-arkistoista löysin vuoden takaisilta synttäreiltä tällaisen Persikka-rahkapiirakan, joka on oli tänne lisäämättä. Muisti kuva on, että oli hyvää ja raikasta, mutta pohja oli jokseenkin kuiva, jäi ilmeisesti liian paksuksi.


POHJA:

125g leivontamargariinia

1 ½dl sokeria

1kpl munaa

2 ½dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

TÄYTE:

2 prk maitorahkaa

1dl Flora vanillaa

2rkl sokeria

1tl vanilja sokeria

3 kananmunaa

1prk Persikan puolikkaita


1. Sekoita ensin sokeri ja pehmeä margariini.
2. Sekoita muut pohjan kuivat ainekset ja nypi ne margariini-sokeri seoksen joukkoon.
3. Riko kananmunat kulhoon ja vispaa niiden rakenne rikki.
4. Pilko persikan puolikkaat kuutioiksi ja lisää ne ja muut täytteen ainekset kananmunien sekaan.
5. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan, pohjalle ja reunoille.
6. Kaada täyte pohjan päälle ja laita uuniin 175 asteeseen 35-40min.

Vinkki! Kypsyyden näkee lasisen piirakkavuoan pohjastam kun taikina on irronnut vuasta.