Tällaista piirakkaa oli myös tarjolla lapseni 2-vuotis synttäreillä. Söin viime vuoden puolella yhdissä polttareissa suppilovahveropiirakkaa, joka oli ihan taivaallista. Tästä tuli melkein yhtä hyvää. Varsinaista ohjetta ei piirakkaan ollut joten makuaistin varassa tämä valmistui. Piirakkaa tuli maistettua kun tuli uunista, mutta seuraavana päivänä jääkaappi kylmänä oli ehdottomasti parempaa kuin lämpimänä.

 

Suppilovahveropiirakka (pellillinen)

 

Pohja:

250g voita

250g maitorahkaa

1tl leivinjauhetta

4 ½dl vehnäjauhoja

 

Täyte:

1l suppilovahveroita

1kpl punasipuli

4kpl tomaattia

300g ruohosipulituorejuustoa

150g ranskankermaa

4 kananmunaa

mustapippuria

suolaa

 

  1. Pehmennä voi mikrossa. Nypi kaikki pohjan ainekset sekaisin. Painele taikina uunipellille, joka on vuorattu leivinpaperilla.
  2. Jos käytät kuivattuja suppilovahveroita niin kuin minä niin liota sienet ensin.
  3. Viipaloi tomaatit ja hienonna punasipuli.
  4. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma ja kananmunat. Lisää seokseen sienet, punasipuli ja mausteet.
  5. Lado tomaatti viipaleet taikinan päälle ja kaada täyte pohjan ja tomaattien päälle.
  6. Paista uunissa 175-200 astetta noin 30-40min, kunnes pinta on hieman tummunut ja täyte hyytynyt.
  7. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä.