Nämä kasvispiiraat tarjoiltiin poikani syntymäpäivillä. Usein juhlia järjestettäessä on tarjottavien oltava laktoosittomia. Onneksi laktoosittomia tuotteita on nykypäivänä jo paljon tarjolla. Lisää haastetta tuo kasvissyöjät ja erilaiset ruoka-aine allergiat. Ohjeen bongasin maku.fi sivustolta, tosin pohjaa en itse valmistanut.


12kpl
Pohja:
1pkt valmis piirakkataikinaa

Täyte:
150g kesäkurpitsaa
12kpl kirsikkatomaattia
125g mozzarellajuustoa
½dl tuoretta basillikaa
2dl ruokakermaa
2 kananmunaa
1/4tl suolaa
1/4tl mustapippuria
50g juustoraastetta

1. Halkaise kirsikkatomaatit, pilko kesäkurpitsa ja mozzarella juusto pieniksi kuutioiksi.
2. Riko kananmunat ja vatkaa rakenne rikki. Vatkaa kerma ja mausteet kananmunien sekaan.
3. Sekoita kasvikset ja mozzarella kerma-muna seokseen.
4. Kauli sulanut takina ohuemmaksi ja jaa 12 osaan. Painele taikina muffinsipellin koloihin kuin piirakka vuokaan (Voitele muffinsipelti tarvittaessa). Esipaista pohjia 10min 200 asteessa.
5. Jaa täyte pohjien päälle ja ripottele juustoraastetta jokaisen piirakan päälle. Paista piirakoita 15-20min, kunnes ne ovat kauniisti ruskistuneet.
 
Vinkki! Lisää makua piirakoihin saat kun lisäät täytteeseen 200g maustettua tuorejuustoa.
Vinkki! Vaihtoehtoisesti voit tehdä tämän ohjeen isona piirakkana piirakka vuokaan (halkaisia 27cm).