Tämän makuinen oli ihan ensimmäinen voileipäkakku jonka valmistin. Sen valmistin vanhimman lapseni nimiäisiin noin puolitoista vuotta sitten. Ohje täytteeseen on löytynyt aikoinaan Pirkka-lehdestä. Koristelut sitten kehitellään milloin mitenkin. Kuvan kakku on tehty noin 3/4 ohjeen aineksista.


Ohje:

noin 16 annosta


12 viipaletta ruisvuokaleipää

6-7 viipaletta täysjyväpaahtoleipää


Kostutus:

2dl maitoa


Täyte:

300g ylikypsää saunapalvikinkkua

160g hillosipuleita

3dl (150g) maustekurkkuviipaleita

½ punainen paprika

1dl hienonnettua persiljaa

1tlk (200g) ranskankermaa

2rs (125g) piparjuurituorejuustoa


Kuorrutus:

1tlk (200g) ranskankermaa

125g piparjuurituorejuustoa

200g maustamatonta tuorejuustoa


Koristeeksi:

ohuen ohuita palvikinkkuviipaleita

kirsikka tomaatteja

tammenlehtisalaattia


  1. Laita kaikki taikinan ainekset blenderiin tai vastaavaan. Sekoita.
  2. Kokoa kakku kerroksittain kostuttaen leipä kerrokset ja lisäten täyte joka kerrokseen. Alimmainen ja ylimmäinen kerros ruisvuoka leipää ja keskimmäinen kerros täysjyväpaahtoleipää.
  3. Kuorruta ja koristele mielesi mukaan.