Tämän makuinen oli ihan ensimmäinen voileipäkakku jonka valmistin. Sen valmistin vanhimman lapseni nimiäisiin noin puolitoista vuotta sitten. Ohje täytteeseen on löytynyt aikoinaan Pirkka-lehdestä. Koristelut sitten kehitellään milloin mitenkin. Kuvan kakku on tehty noin 3/4 ohjeen aineksista.
Ohje:
noin 16 annosta
12 viipaletta ruisvuokaleipää
6-7 viipaletta täysjyväpaahtoleipää
Kostutus:
2dl maitoa
Täyte:
300g ylikypsää saunapalvikinkkua
160g hillosipuleita
3dl (150g) maustekurkkuviipaleita
½ punainen paprika
1dl hienonnettua persiljaa
1tlk (200g) ranskankermaa
2rs (125g) piparjuurituorejuustoa
Kuorrutus:
1tlk (200g) ranskankermaa
125g piparjuurituorejuustoa
200g maustamatonta tuorejuustoa
Koristeeksi:
ohuen ohuita palvikinkkuviipaleita
kirsikka tomaatteja
tammenlehtisalaattia
- Laita kaikki taikinan ainekset blenderiin tai vastaavaan. Sekoita.
- Kokoa kakku kerroksittain kostuttaen leipä kerrokset ja lisäten täyte joka kerrokseen. Alimmainen ja ylimmäinen kerros ruisvuoka leipää ja keskimmäinen kerros täysjyväpaahtoleipää.
- Kuorruta ja koristele mielesi mukaan.
Kommentit