Tämä oli yksi Uuden Vuoden herkuista. Ihan ensimmäistä kertaa itsekkin maistoin poronlihaa. Hyvää oli, hiukan olisin itse ehkä kaivannut enemmän jonkin yrtin makua piiraaseen. Resepti on Pirkka lehdestä.


Poro-Juustopiiras


Pohja:

1pkt (400g) Pirkka piirakkataikinaa (pakaste)


Täyte:

100g poron kylmäsavupaistia viipaleina

1 (150g) purjo

1dl hienonnettuja yrttejä (persilja, oregano, timjami)

75g emmentaljuusto raastetta


Munamaito:

3 kananmunaa

2dl ruokakermaa

1dl maitoa

ripaus suolaa ja mustapippuria

75g emmentaljuusto raastetta


  1. Painele sulanut taikina piirakka vuokaan, esipaista pohjaa 10 min 200 asteessa.
  2. Hienonna poronliha, purjo ja yrtit. Sekoita täytteen ainekset.
  3. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita munamaito seoksen muut ainekset kananmunien kanssa. 
  4. Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle. Kaada vielä viimeisenä munamaito tasaisesti täytteen päälle.
  5. Paista uunissa 200 asteessa noin 30min kunnes munamaito on hyytynyt ja piiras saanut kauniin värin.
  6. Tarjoile lämpimänä.