Tämä oli yksi Uuden Vuoden herkuista. Ihan ensimmäistä kertaa itsekkin maistoin poronlihaa. Hyvää oli, hiukan olisin itse ehkä kaivannut enemmän jonkin yrtin makua piiraaseen. Resepti on Pirkka lehdestä.
Poro-Juustopiiras
Pohja:
1pkt (400g) Pirkka piirakkataikinaa (pakaste)
Täyte:
100g poron kylmäsavupaistia viipaleina
1 (150g) purjo
1dl hienonnettuja yrttejä (persilja, oregano, timjami)
75g emmentaljuusto raastetta
Munamaito:
3 kananmunaa
2dl ruokakermaa
1dl maitoa
ripaus suolaa ja mustapippuria
75g emmentaljuusto raastetta
- Painele sulanut taikina piirakka vuokaan, esipaista pohjaa 10 min 200 asteessa.
- Hienonna poronliha, purjo ja yrtit. Sekoita täytteen ainekset.
- Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita munamaito seoksen muut ainekset kananmunien kanssa.
- Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle. Kaada vielä viimeisenä munamaito tasaisesti täytteen päälle.
- Paista uunissa 200 asteessa noin 30min kunnes munamaito on hyytynyt ja piiras saanut kauniin värin.
- Tarjoile lämpimänä.
Kommentit