Tämän helpommalla täytteellä, mutta todella maistuvalla täytteellä ei varmaankaan löydy voileipäkakkua. Tämäkin kakku on tehty siskoani ja hänen ystävänsä vierailua varten. Meillä muutenkin puolisolleni menee voi leipäkakut kaupaksi , näitä siis varmasti luvassa lisää. Koristeet: ranskankermaa ja tuorejuustoa, ruohosipulia, kylmäsavulohiviipale rullia ja tilliä.
Kylmäsavukirjolohi-voileipäkakku:
10 viipaletta täysjyväleipää
6 viipaletta ruisvuokaleipää
Täyte:
300g kylmäsavukirjolohifileetä viipaleina
300g maustamatonta tuorejuustoa
75g ranskankermaa
1/4dl silputtua tilliä (maun mukaan)
Kostutus: 1 ½dl maitoa
Koristeet:
200g maustamatonta tuorejuustoa
75g ranskankermaa
ruukku ruohosipulia silputtuna
tilliä
- Pilko kylmäsavukirjolohi pieniksi kuutioiksi, jätä pari viipaletta koristeluun.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään.
- Vaihtoehtoisesti voit valmistaa täytteen monitoimikoneella.
- Leikkaa leivistä reunat pois.
- Alimmainen kerros täysjyväleipää. Asettele 5 palaa peräkkäin. Alimmaista kerrosta ei kostuteta.
- Levitä täyte ja asettele seuraava kerros ruisvuokaleipää.
- Kostuta maidolla. Levitä täyte.
- Asettele viimeinen kerros täysjyvä leipää ja kostuta.
- Laita jääkaappiin lepäämään yön yli. Koristele ennen tarjoilua.
Kommentit