Tämän helpommalla täytteellä, mutta todella maistuvalla täytteellä ei varmaankaan löydy voileipäkakkua. Tämäkin kakku on tehty siskoani ja hänen ystävänsä vierailua varten. Meillä muutenkin puolisolleni menee voi leipäkakut kaupaksi , näitä siis varmasti luvassa lisää. Koristeet: ranskankermaa ja tuorejuustoa, ruohosipulia, kylmäsavulohiviipale rullia ja tilliä.

 Kylmäsavukirjolohi-voileipäkakku:

10 viipaletta täysjyväleipää

6 viipaletta ruisvuokaleipää

 

Täyte:

300g kylmäsavukirjolohifileetä viipaleina

300g maustamatonta tuorejuustoa

75g ranskankermaa

1/4dl silputtua tilliä (maun mukaan)

 

Kostutus: 1 ½dl maitoa

 

Koristeet:

200g maustamatonta tuorejuustoa

75g ranskankermaa

ruukku ruohosipulia silputtuna

tilliä

 

  1. Pilko kylmäsavukirjolohi pieniksi kuutioiksi, jätä pari viipaletta koristeluun. 
  2. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
  3. Vaihtoehtoisesti voit valmistaa täytteen monitoimikoneella.
  4. Leikkaa leivistä reunat pois.
  5. Alimmainen kerros täysjyväleipää. Asettele 5 palaa peräkkäin. Alimmaista kerrosta ei kostuteta.
  6. Levitä täyte ja asettele seuraava kerros ruisvuokaleipää.
  7. Kostuta maidolla. Levitä täyte.
  8. Asettele viimeinen kerros täysjyvä leipää ja kostuta.
  9. Laita jääkaappiin lepäämään yön yli. Koristele ennen tarjoilua.