Tämä voileipä kakku oli myöskin Uuden Vuoden herkkulistalla. Kalkkuna täytteellä joka on sekoitus montaa eri ohjetta. :)

 

Kalkkuna voileipäkakku

12 viipaletta täysjyvä paahtoleipää

7 viipaletta ruisvuokaleipää

 

Täyte:

300g Kalkkunaleikettä

3/4dl ruohosipuli silppua

100g valkosipulituorejuustoa

100g yrtti-pippurituorejuustoa

75 g ranskankermaa

1 punainen paprika

½ punasipuli

(80g Fetaa)

 

Kostutus:

Maitoa

 

Kuorrutus:

200g maustamatonta tuorejuustoa

75g ranskankermaa

 

Koristelut:

kalkkunaleikettä

tammenlehti salaattia

kirsikkatomaatteja

 

  1. Sekoita kaikki muut täytteen ainekset (blenderillä, silppurilla tai sauvasekoittimella) paitsi paprika. Hienonna paprika pieneksi ja sekoita se muun täytteen joukkoon.
  2. Leikkaa leivistä reunat pois. Asettele alin kerros täysjyväleipää ja levitä puolet täytteestä kerroksen päälle.
  3. Asettele ruisvuokaleipä kerros ja kostuta maidolla. Levitä loput täytteestä leipä kerroksen päälle.
  4. Asettele vielä päälimmäinen kerros täysjyväleipää ja kostuta. Anna vetäytyä kaapissa yön yli.
  5. Kuorruta tuorejuusto ja ranskankerma seoksella. Koristele haluamallasi tavalla.