Pojan 1-vuotis synttäreillä tarjoiltiin tällaistä piirasta. Boysenmarjaa ehkä tutummalla nimellä karhunvatukkaa (vaikkei se sitä oikeasti ole ) en ole leivonnassa paljon käyttänyt, lähinnä koristeena ja rahkoissa. Taikinasta onnistuin tekemään jotenkin liian kuivaa, joten maku hieman kärsi, mutta täyte ainakin minun mieleen. Ohjeen olen ottanut maku.fi sivustolta ja itse sitä muokannut. Sivustolta löytyy mielestäni paljon todella ihania ohjeita, suosittelen vilkaisemaan.

 

VANILJAINEN BOYSENMARJAPIIRAS:

12 palaa

POHJA:

125g leivontamargariinia

1 ½dl sokeria

1kpl munaa

2 ½dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

1tl vaniljasokeri

 

TÄYTE:

1prk maitorahkaa

1dl kuohukermaa

2kpl munaa

2 ½dl vaniljajogurttia

2dl karhunvatukkaa

 

1. Sekoita pohjan kuivat ainekset keskenään. Nypi ne pehmeän leivontamargariinin joukkoon.

2. Lisää pohjaan kananmuna ja sekoita tasaiseksi.

3. Voitele 28cm halkaisijaltaan oleva piirakkavuoka. Painele taikina tasaiseksi vuoan pohjalle ja reunoille, varo tekemästä reunoista liian paksuja.

4. Sekoita pohjan muut ainekset marjoja lukuunottamatta. Kaada seos pohjan päälle vuokaan.

5. Painele marjat tasaisin välein vuokaan niin että ne jäävät kauniisti hieman näkyviin.

6. Paista piiras uunissa 200 asteessa 30-40min.

7. Anna jäähtyä tai tarjoile jääkaappi kylmänä.

 

Vinkki! voit varmistaa piiraan kypsyyden vuoan ollessa läpinäkyvä kurkkaamalla vuoan pohjasta onko piirakkapohja kypsynyt/irronnut vuoan pohjasta.On myös tärkeää että täyte on hyytynyt.