Ohje muutettavissa eri kokoisiin kakkupohjiin. Muuta kananmunien määrää ja vastaavasti muiden aineiden määrää. Tämä ohje on sopiva 24-26cm halkaisijaltaan olevaan kakkuvuokaan.


5 kananmunaa

sokeria

vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta


  1. Riko kananmunat lasiin.
  2. Ota toinen samanlainen lasi ja mittaa sokeria saman verran kuin kananmunia on toisessa lasissa. Kaada sokeri kulhoon jossa valmistat taikinan. 
  3. Mittaa tyhjään lasiin vielä vehnäjauhoja sama määrä kuin kananmunia. Sekoita vehnäjauhoon leivinjauhe.
  4. Kaada kananmunat sokerin joukkoon.
  5. Vatkaa sokeri ja kananmunat kuohkeaksi valkeaksi vaahdoksi. Tiedät milloin vaahto on tarpeeksi kovaa, kun nostat vatkaimen ja valutat vatkaimesta taikinaa, se jää hetkeksi näkyviin taikinan pintaan.
  6. Siivilöi jauhoseosta pieni määrä kerrallaan taikinan sekaan. Sekoita taikinaa rauhallisesti ja varovasti (älä missään tapauksessa tärisytä tai koputtele kulhoa tai vuokaa -> taikina lässähtää).
  7. Voitele vuoka margariinilla ja korppujauhota.
  8. Kaada taikina vuokaan ja laita uuniin.
  9. Paistetaan 175 asteessa noin 50min uuniin alatasolla.


Vinkki! Voit kokeilla kakun kypsyyttä työntämällä keskelle, pohjaan asti esimerkiksi puisen varrastikun. Jos varras tikkuun ei jää taikinaa tai liiallista tahmeutta kakku on valmis.