Tämän piirakan tein nopealla varoituksella ennen vieraan tuloa. Resepti on ihan omasta päästä. Pohjana käytetty valmis pohjaa valmistuksen nopeuttamiseksi (yleensä teen pohjan itse).

 

Savukalkkunapiirakka

Pohja:

1pkt (400g) Pirkka piirakkataikinaa (pakaste)

 

Täyte:

250g savukalkkuna suikaleita

150g mozzarella-emmental raastetta

75g ranskankermaa

1dl ruokakermaa

½dl silputtua basilikaa

100g kirsikkatomaatteja

½tl mustapippuri rouhetta

1 kananmuna

 

  1. Painele sulanut takina vuokaan ja esipaista 10min 200 asteessa.
  2. Vatkaa kananmunan rakenne rikki. Sekoita kananmuna, kerma ja ranskankerma.
  3. Lisää kalkkunasuikaleet, juusto, puolitetut kirsikkatomaatit, basilika ja pippuri.
  4. Kaada täyte esipaistettun pohjan päälle ja laita uunin alaosaan. Paista 200 asteessa noin 30min kunnes piirakka on saanut kauniin värin.