Tämän piirakan tein nopealla varoituksella ennen vieraan tuloa. Resepti on ihan omasta päästä. Pohjana käytetty valmis pohjaa valmistuksen nopeuttamiseksi (yleensä teen pohjan itse).
Savukalkkunapiirakka
Pohja:
1pkt (400g) Pirkka piirakkataikinaa (pakaste)
Täyte:
250g savukalkkuna suikaleita
150g mozzarella-emmental raastetta
75g ranskankermaa
1dl ruokakermaa
½dl silputtua basilikaa
100g kirsikkatomaatteja
½tl mustapippuri rouhetta
1 kananmuna
- Painele sulanut takina vuokaan ja esipaista 10min 200 asteessa.
- Vatkaa kananmunan rakenne rikki. Sekoita kananmuna, kerma ja ranskankerma.
- Lisää kalkkunasuikaleet, juusto, puolitetut kirsikkatomaatit, basilika ja pippuri.
- Kaada täyte esipaistettun pohjan päälle ja laita uunin alaosaan. Paista 200 asteessa noin 30min kunnes piirakka on saanut kauniin värin.
Kommentit