Todella suussa sulava suolainen hyydykekakku. Aikaisemmin on tullut tehtyä vain makeita hyydyke kakkuja, joten tämä on suolaisista ensimäinen. Kylmäsavulohi sopii moneen hyvään. Ohjeen löysin maku.fi sivustolta, sitä lämpimästi suositellen muillekin, uskomattomia herkkuja löytyy.
 
16annosta

POHJA:
150g hapankorppua
75g margariinia
3/4dl vettä
½dl ruohosipuli silppua

TÄYTE:
4kpl liivatetta
350g kylmäsavustettua kirjolohta
1kpl punasipulia
50g tuoretta tilliä
2½dl kasvisrasvasekoitetta (rasvaa 15%) (vaahtoutuva, esim. Flora vispi)
400g ruohosipuli tuorejuustoa
½dl sitruuna mehua
½tl mustapippuria
1½rkl kiehuvaa vettä

KORISTELUUN:
Ruohosipulia
Kylmäsavulohi viipaleita

1. Jauha hapankorput hienoksi. Sekoita joukkoon sulatettu rasva, vesi ja ruohosipulisilppu.
2. Painele hapankorppuseos leivinpaperilla vuorattuun irtopohja vuokaan ja laita kovettumaan jääkaappiin.
3. Leikkaa lohi ja sipuli kuutioiksi. Hienonna tilli.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto ja sitruunamehu. Sekoita tuorejuustoseos ja vaahdotettu kerma.
5. Lisää lohi, sipuli ja tilli, sekoita.
6. Liota liivatteet ja sekoita puristetut liivatteet vedenkeittimessä juuri kiehautettuun 1½rkl vettä.
7. Sekoita liivateseos täytteeseen kaataen ohuena nauhana. Mausta pippurilla.
8. Levitä täyte tasaisesti vuokaan pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa, mielellään yön yli.
9. Irroita kakku irtopohja vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle. Koristele.