Juustokakkuja löytyy niin montaa makua kuin tekijää ja mielikuvitusta. Tätä mango-juustokakkua tarjoiltiin poikani 1-vuotis päivillä. Itse en tykkää käyttää kiilteissä vauvanruokasoseita niiden mauttomuuden vuoksi, siksi usein käytän säilyke-tai tuorehedelmiä/marjoja. Ohje on myllynparas.fi sivustolta, hieman tämäkin muutettuna.
 
OHJE:
10-15hlö

Kakkupohja:
200g kaurakeksejä
75g margariinia

Täyte:
6 liivatelehteä
½dl mangotölkin lientä
1tlk säilykemangoa soseena (n. 250g/400g)
300g maustamatonta tuorejuustoa
½dl sokeria
1tl vaniljasokeria
½dl sitruunamehua
1 ½rkl kiehuvaa vettä
4dl kuohukermaa

Päälle:
3dl säilykemango sosetta
½dl mangotölkin lientä
4dl liivatetta
1½rkl kiehuvaa vettä


Koristeeksi:
ananaskirsikoita



1. Murenna kaurakeksit hienoksi, vältä keksi kokkareita. Sekoita sulatettu margariini murennettuihin kekseihin. Painele seos tiiviisti leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Laita vuoka jääkaappiin.
2. Aloita täytteen valmistaminen vatkaamalla kerma puolikovaksi vaahdoksi.
3. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto ja sitruunamehu, sokerit, mangosose ja mangosäilyke liemi. Lisää seokseen vaahdotettu kerma ja kääntele sekaisin.
4. Laita liivatelehdet likoamaan ja kiehauta vesi vedenkeittimessä. Kaada juuri kiehahtanut vesi pieneen astiaan ja sekoita puristetut liivatteet veteen. Kaada ohuena nauhana täytteeseen, sekoittaen huolellisesti.
5. Kaada täyte irtopohjavuokaan pohjan päälle ja tasoita. Laita takaisin jääkaappiin.
6.Sekoita sose ja liemi. Toimi liivatteiden kanssa kuten yllä.
7. Kaada päällinen täytteen päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa, mielellään yön yli.

Vinkki! Liivatteen käytössä voi käyttää apuna vedenkeitintä. Liotettuasi liivatteet sekoitat ne juuri veden keittimessä kiehahtaneeseen pieneen määrään vettä. Näin säästyt harmilta joka voi syntyä kuumassa kattilassa sekoitettaessa mahdollisesta liivatteen palamisesta, jolloin liivate ei enää hyydy tai kökkäröityy.