Tätä voileipäkakkua söin esimmäistä kertaa veljeni tupaantuliaisissa, aivan mahtavan makuista. Ohje on Maku.fi sivuilta. Muokkasin hiukan ohjeen aine määriä, koska itse en saanut annettuja määriä riittämään omaan vuokaan (halkaisia 25cm). Mukana myös valmistusohje kuvien kera kakun valmistamiseen (Ohjeet&vinkit osiossa).
TÄYTE 1
200g ruohosipuli tuorejuustoa
1dl rucolaa hienonnettuna
½dl ruohosipuli silppua
TÄYTE 2
200g sulatejuustoa
2kpl hienonnettua tomaattia
½dl hienonnettua tuoretta kirveliä
2tl sitruunamehua
TÄYTE 3
200g aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa
1/2 dl silputtua basilikaa
1/4 dl tomaattipyreetä
1/2tl mustapippuria
VUOKAAN
14kpl vaaleaa ruoheleipäviipaletta
14kpl ruisleipäviipaletta
KOSTUTUS
3dl vettä
1rkl kasvisfondia
PINNALLE
300g maustamatonta tuorejuustoa
70g ranskankermaa
2 ruukkua silputtua persiljaa
250g kirsikkatomaatteja
280g mozzarellajuusto palloja
1dl tuoretta basilikaa
2rkl oliiviöljyä
1/2tl mustapippuria
1/4tl merisuolaa
- Sekoita täytteet.
- Kelmuta vuoka.
- Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja sekoita fondi ja vesi.
- Leikkaa ja asettele ensimmäinen kerros ruoheleipää vuoan pohjalle. Kostuta 1/4 fondi-vesiseoksella.
- Levitä täyte 1 leipä kerroksen päälle.
- Leikkaa ja asettele toinen kerros ruisleipää kakun täyte 1 päälle. Kostuta 1/4 fondi-vesiseoksella.
- Levitä täyte 2 leipä kerroksen päälle.
- Leikkaa ja asettele kolmas kerros ruisleipää kakun täyte 2 päälle. Kostuta 1/4 fondi-vesiseoksella.
- Levitä täyte 3 leipä kerroksen päälle.
- Leikkaa ja asettele viimeinen kerros ruoheleipää täyte 3 päälle. Kostuta loppu fondi-vesiseoksella.
- Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin yön yli.
- Kumoa kakku alustalleen.
- Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma. Levitä seos kakun päälle hupuksi.
- Levitä reunoille silputtu persilja.
- Pyörittele mozzarella pallot oliiviöljy-mustapippuri-suola-seoksessa.
- Asettele mozzarella pallot, kirsikkatomaatin puolikkaat ja basilikan lehdet kakun päälle.
Kommentit