Tämä juustokakku valmistui myöskin lapseni 2-vuotis synttäreille. Se on muunnos monesta eri ohjeesta, hyvää vaihtelua lime tai sitruuna kakulle. Kakku ei ollut liian makea vaan sopivan raikas valkosuklaasta huolimatta. Ensimmäistä kertaa tuli myös kokeiltua kaurakeksejä pohjaan Digestive-keksien sijaan ja maku olikin mielestäni parempi kaurakekseillä.
Valkosuklaa-passion juustokakku
Tee kakku 28cm halkaisijaltaan olevaan irtopohja vuokaan.
Pohja:
200g Kaurakeksejä
90g margariinia
Täyte:
7kpl liivatelehteä
5dl kuohukermaa
400g maustamatonta tuorejuustoa
200-250g valkosuklaata
2rkl sitruunamehua
1rkl vettä
Kiille:
6kpl liivatelehteä
1prk (425g) säilyke mangoviipaleita
4kpl passionhedelmää
1dl mango täysmehua
1rkl sitruuna mehua
1rkl vettä
Koristeet:
Ananaskirsikoita
- Murskaa keksit hienoksi ja sulata margariini. Sekoita margariini ja hienonnetut keksit. Levitä seos irtopohjavuoan pohjalle ja painele lusikalla kiinteäksi tasaiseksi levyksi. Laita jääkaappiin kovettumaan.
- Valmista täyte: Sekoita tuorejuustot ja sitruunamehu. Vatkaa kuohukerma puoli kovaksi vaahdoksi ja sekoita nostellen se tuorejuusto seoksen joukkoon.
- Hienonna valkosuklaa ja sekoita se muuhun täytteeseen.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5min ja kiehauta vesi. Purista liivatteet kuivaksi ja sekoita ne kiehuvan kuumaan veteen.
- Kaada liivate seos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Varo kuitenkin vatkaamasta täytettä ettei kerma vatkaudu voiksi.
- Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin väh. 4 tunniksi.
- Valmista kiille: Kaada säilyke mangoista leimi pois jo soseuta mangoviipaleet hienoksi. Halkaise passionhedelmät ja kaiva lusikalla sisältö mangososeen joukkoon. Lisää 1dl mangotäysmehu ja sitruuna mehu.
- Liota liivatteet ja kiehauta vesi. Purista liivatteet kuivaksi ja lisää kiehuvan kuumaan veteen. Sekoita liivate liuos muuhun kiilteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada kiille täytteen päälle vuokaan ja anna hyytyä yön yli.
- Koristele halutessasi ananaskirsikoilla.
Vinkki! Levitä irtopohja vuokaan pohjalle ja leikkaa reunoille leivinpaperi. Kun irroitat kakkua se irtoaa kauniisti pohjaa myöten vuoasta.
Kommentit