Nämä muffinit kuuluivat myös 2-vuotis synttäri tarjoiluihin. Ohjeen löysin Marien blogista, joitakin ainesosia hiukan muuteltu. Todella meheviä ja maistuvia. Ei myöskään liian makeita.
Mansikka-Fazerina muffinit: (12kpl)
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl flora vanillaa
1 dl flora culinessea
9 keskikokoista mansikka pakaste tai tuore
1 levy (100g) fazerina suklaata
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (niin että nostaessasi vatkaimet voit kirjoittaa valuvalla taikinalla taikinan pintaan ja kirjoitus pysyy siinä hetken).
- Sekoita kuiva-aineet suklaata lukuun ottamatta.
- Sekoita kuiva-aineet (sihdin läpi), culinesse ja Flora Vanilla vuorotellen muna-sokeri vaahtoon varovasti nostellen.
- Pilko suklaa ja mansikat pieneksi. Nostele ne nopeasti taikinan joukkoon.
- Asettele muffini vuoat muffinivuoka pellille ja täytä vuoat melkein täyteen. Paista 200 asteessa noin 15min. Kunnes pinta on hieman saanut väriä.
- Voit paistaa myös tavallisella muffinit tavallisella pellillä, mutta älä täytä muffinivuokia kuin puoleen väliin. Näin vältät vuoan aukeamisen ja taikinan ylivalumisen. Lopputulos siis kauniimpi.
Kommentit