Nämä muffinit kuuluivat myös 2-vuotis synttäri tarjoiluihin. Ohjeen löysin Marien blogista, joitakin ainesosia hiukan muuteltu. Todella meheviä ja maistuvia. Ei myöskään liian makeita.


Mansikka-Fazerina muffinit: (12kpl)


2 munaa

1 1/2 dl sokeria

1 1/2 tl leivinjauhetta

3 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl vaniljasokeria

1 1/2 dl flora vanillaa

1 dl flora culinessea

9 keskikokoista mansikka pakaste tai tuore

1 levy (100g) fazerina suklaata


  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (niin että nostaessasi vatkaimet voit kirjoittaa valuvalla taikinalla taikinan pintaan ja kirjoitus pysyy siinä hetken).
  2. Sekoita kuiva-aineet suklaata lukuun ottamatta.
  3. Sekoita kuiva-aineet (sihdin läpi), culinesse ja Flora Vanilla vuorotellen muna-sokeri vaahtoon varovasti nostellen.
  4. Pilko suklaa ja mansikat pieneksi. Nostele ne nopeasti taikinan joukkoon.
  5. Asettele muffini vuoat muffinivuoka pellille ja täytä vuoat melkein täyteen. Paista 200 asteessa noin 15min. Kunnes pinta on hieman saanut väriä.
  6. Voit paistaa myös tavallisella muffinit tavallisella pellillä, mutta älä täytä muffinivuokia kuin puoleen väliin. Näin vältät vuoan aukeamisen ja taikinan ylivalumisen. Lopputulos siis kauniimpi.