TexMex-voileipäkakku myöskin tilauksena ystäväni lapsen syntymäpäiville. Toiveena oli yleisesti käytettyjen lihatäytteiden sijasta broileria. Löysinkin sitten Pirkalta tälläisen ohjeen, jota olen kylläkin muokannut jonkin verran.


Ainekset:

2 isoa pkt täysjyvävehnä paahtoleipää (Fazer)


Broileritäyte:

700g maustamattomia broilerin filesuikaleita

1-2rk öljyä (paistamiseen)

½tl suolaa

½tl mustapippuria

1prk Pirkka Salsa Mexicana- meksikolaiskastiketta

1prk Pirkka Juustodippiä

200g maustamatonta tuorejuustoa

75g ranskankermaa


Paprika-tuorejuusto täyte:

1 punainen paprika

200g viola Paprika-Chili tuorejuustoa

75g ranskankermaa


Kostutus:

2dl vettä

½dl sitruunamehua


Kuorrutus:

200g maustamatonta tuorejuustoa

150g ranskankermaa


Koristeet:

½ keltainen paprika

½  punasipuli

jääsalaattia

100g kirsikkatomaatteja

kurkkua

maissilastuja


  1. Kypsennä ensin broilerin fileesuihkaleet. Jäähdytä ja pilko.
  2. Sekoita kakki broileritäytteen ainekset kulhossa.
  3. Pilko punainen paprika pieniksi paloiksi ja sekoita ne paprika-chilituorejuuston ja ranskankerman kanssa.
  4. Kokoa kakku samaan tapaan kuin ohjeet&Vinkit osiossa, kahteen väliin broileritäytettä ja keskimmäiseen väliin paprika-tuorejuustotäyte. Muista kostutus vesi-sitruunamehuseoksella.
  5. Muista antaa kakun vetäytyä yön yli.
  6. Kuorruta tuorejuusto-ranskankerma seoksella ja koristele haluamallasi tavalla.