Tämän juustokakun tein veljeni pyynnöstä hänen tupaantuliaisiin. Aikaisemmin tätä on ollut tarjolla tyttäreni 1-vuotis päivillä. Itse pidän enemmän tästä versiosta kun sitruunan makuisesta. Koristeena on käytetty sokerikuorrutteesta tehtyjä muratinlehtiä. Kantapään kautta opittuna viime kerrasta sokerikuorrute koristeet kannattaa lisätä vasta juuri ennen tarjoilua. Jääkaappia hyydykekakun päällä ne eivät kestä ja huoneen lämmössäkin alkavat sulaa pidemmän ajan kuluessa (suttuisen näköistä). Jostain olen kuullut että eristeeksi kakun ja koristeen väliin voisi pursottaa hiukan kermaa, jolloin sokerikuorrute koriste ei sulaisi. Tätä en ole vielä päässyt kokeilemaan, mutta ehkä tulevaisuudessa. Muratin lehtiä on hiukan maalattu efektiväreillä ja suihkutettu helmiäis-sprayllä.


Limejuustokakku:

Ohje mitoitettu 26-28cm halkaisijaltaa olevaan vuokaan.


Pohja:

Digestive-keksejä 200g

75g margariinia


Täyte:

4dl kuohukermaa

400g tuorejuustoa

1dl limemehua (noin neljä limeä)

1-2dl sokeria

3½ tl vaniljasokeria

7 liivatetta

2-3rkl vettä


Kiille:

3-4 liivatetta

1rkl vettä

3dl laimennettua ja sokeroitua limemehua tai 3dl kaupan valmista limemehutiivistettä laimennettuna.

Vihreää elintarvikeväriä

 

  1. Leikkaa irtopohja vuokaan pohjalle ja reunoille leivin paperi (helpottaa kakun siirtoa ja irrotusta).
  2. Murskaa keksit (laita pakastepussiin ja kauli pussin sisältö riittävän hienoksi), sulata margariini.
  3. Sekoita keksimurska ja margariini, painele se tiiviiksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin kovettumaan.
  4. Valmista sillä aikaa täyte. Vatkaa kuohukerma puoli kovaksi vaahdoksi (jos vatkaat liian kauan tulee täytteestä paakkuinen). Sekoita toisessa astiassa tuorejuusto, limeteistä puristettu mehu, sokeri ja vaniljasokeri. Nostele kermavaahto vielä joukkoon.
  5. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Keitä 2-3rkl vettä. Sekoita liotetut liivatteet ja kiehuvan kuuma vesi. Lisää ohuena nauhana täytteen sekaan sekoittaen koko ajan.
  6. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita. Laita takaisin jääkaappiin hyytymään 1-2 tunniksi. Jos lisäät kiilteen jo nyt, on mahdollista että se osittain sekoittuu täytteeseen.
  7. Kiilteen valmistus; laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita liivatteet kiehuvan kuumaan veteen ja kaada ohuena nauhana laimennetun ja sokeroidun limemehun joukkoon. Sekoita hyvin ja kaada se täytteen päälle. 
  8. Anna jähmettyä yön yli jääkaapissa ja koristele haluamallasi tavalla.